Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
4 szép nagy felsálszelet, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 80 dkg krumpli, zsír, só, bors, finomliszt |
A felsálszeleteket megtisztítjuk, megmossuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük a péppé tört fokhagymával. Kicsit állni hagyjuk, amíg a hagymát és krumplit megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, majd a húst kevés liszttel meghintjük, és forró zsírban, erős tűzön mindkét oldalán hirtelen pirosra sütjük. Kiemelve a zsírból tűzálló edénybe terítjük, kb. 1 dl húslevet vagy vizet adunk hozzá, és lassú tűzön elkezdjük párolni. A hús visszamaradó zsírjában az apró kockára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk és a húsra öntjük. A kockára vágott krumplit a hagymás hússzeletek tetejére borítjuk, megsózzuk, tejföllel vastagon leöntjük, és lefedve, előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 45 percig sütjük. Nagyon finom paradicsomsalátával vagy Jutkasalátával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|