recept: Fokhagymás-tejfölös marhaszelet, Kifőzde
Fokhagymás-tejfölös marhaszelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép nagy felsálszelet,
3 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
80 dkg krumpli,
zsír, só, bors, finomliszt




A felsálszeleteket megtisztítjuk, megmossuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük a péppé tört fokhagymával.
Kicsit állni hagyjuk, amíg a hagymát és krumplit megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, majd a húst kevés liszttel meghintjük, és forró zsírban, erős tűzön mindkét oldalán hirtelen pirosra sütjük.
Kiemelve a zsírból tűzálló edénybe terítjük, kb. 1 dl húslevet vagy vizet adunk hozzá, és lassú tűzön elkezdjük párolni.
A hús visszamaradó zsírjában az apró kockára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk és a húsra öntjük. A kockára vágott krumplit a hagymás hússzeletek tetejére borítjuk, megsózzuk, tejföllel vastagon leöntjük, és lefedve, előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 45 percig sütjük.
Nagyon finom paradicsomsalátával vagy Jutkasalátával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: paradicsomsaláta
 Jutkasaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.05.05. Utoljára frissítve: 2009.05.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:24:23 - 3.2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez